Trka

4 ELEMENTS // 07.07.2018. // Rtanj – Bovansko jezero

Trka “4 elements” se vraća nakon tri godine pauze. Manifestacija je 2011. i 2012. održana na potezu planina Rtanj – Bovansko jezero. U 2013 i 2014. je održana na potezu Vlasinsko jezero – Vardenik. Vraćamo se korenima a u sklopu iste će biti organizovan i Rtanj Sky race ali o tome više na stranici http://www.skyrunning-serbia.com/

Opis:

Trka predstavlja najtežu sportsku štafetnu bitku u istoriji outdoor sportova. Svaki tim se sastoji od pet različitih sportista – individualaca. Trkač, pilot, plivač, kajakaš i mauntinbajker, svaki od njih se takmiči u svom elementu (voda, vazduh, zemlja) a svaki od njih je i vatra u svom elementu . Zašto vatra? Vrlo prosto – napor je takav da se ne može opisati rečima! Svaki deo tela sagoreva.
To najbolje možete videti u našoj foto i video galeriji.

U 2018. godini multi outdoor trka se vraća u Istočnu Srbiju, na svima dobro poznatu lokaciju. Otvorenog tipa, u netaknutoj prirodi, sa novim izazovima, tehnički teškim terenima i neprevaziđenim pogledom sa vrha Šiljak. Preko 90km različitih staza, mnogo uspona, puno znoja, napetosti, kalkulisanja, emocija, bitke sa prirodom i samim sobom. Podeljeno na 5 potpuno različitih sportova, 5 izazova, samo za najodvažnije, tehnički i mentalno 100% spremne.

Detalji:

Trkači, prvi startuju u 8h:
* 10km; 1.000m visinske razlike, južna staza Rtnja (start kod hotela, više informacija uskoro). U pitanju je zajednički start sa skajranerima koji prečkaju planinu. Na ovoj trci je moguće dupliranje (trkač radi štafetu na vrhu ali i nastavlja dalje u okviru Sky Race-a).
Piloti / paraglajding:
* 20km vazdušnom linijom, vrh Rtnja (Šiljak) - Bovansko jezero, 1.300m visinske razlike, u slučaju ranijeg sletanja pilot je u obavezi da dotrči na jezero sa opremom i preda štafetu plivaču. Piloti će imati obavezne gps uređaje.
Plivači:
* 3,8 km; Bovansko jezero na 250m nadmorske visine. Distanca Iron man triatlona
Kajakaši:
* 10 km, Bovansko jezero na 250m nadmorske visine
Mauntinbajkeri:
* 42km, Bovansko jezero – južni plato Rtnja – selo Rtanj (start trke) 1.200m visinske razlike, samo 7km asfalta.

Detalji, vezano za svaku štafetu će biti objavljeni do 15.12. 2017. Prijave se otvaraju početkom 2018. Na sajtu 4elements.rs kao i opis formulara, nagradni fondovi, uslovi, visina kotizacija po timu. 20 timova je limit za 2018. godinu, krajnji rok za prijavu će biti 15.06.2018. Rezervni dan u slučaju lošeg vremena je nedelja 8. jul.  Pratite nas i na FB https://www.facebook.com/4elementsserbia/

* Postoje dve vrste plasmana, generalni – ekipni i po sportovima – individualni.