Trka

4 ELEMENTS // 07.07.2018. // Rtanj – Bovansko jezero

Trka “4 elements” se vraća nakon tri godine pauze. Manifestacija je 2011. i 2012. održana na potezu planina Rtanj – Bovansko jezero. U 2013 i 2014. je održana na potezu Vlasinsko jezero – Vardenik. Vraćamo se korenima a u sklopu iste će biti organizovan i Rtanj Sky race ali o tome više na stranici http://www.skyrunning-serbia.com/

Opis:

Trka predstavlja najtežu sportsku štafetnu bitku u istoriji outdoor sportova. Svaki tim se sastoji od pet različitih sportista – individualaca. Trkač, pilot, plivač, kajakaš i mauntinbajker, svaki od njih se takmiči u svom elementu (voda, vazduh, zemlja) a svaki od njih je i vatra u svom elementu . Zašto vatra? Vrlo prosto – napor je takav da se ne može opisati rečima! Svaki deo tela sagoreva.
To najbolje možete videti u našoj foto i video galeriji.

U 2018. godini multi outdoor trka se vraća u Istočnu Srbiju, na svima dobro poznatu lokaciju. Otvorenog tipa, u netaknutoj prirodi, sa novim izazovima, tehnički teškim terenima i neprevaziđenim pogledom sa vrha Šiljak. Preko 90km različitih staza, mnogo uspona, puno znoja, napetosti, kalkulisanja, emocija, bitke sa prirodom i samim sobom. Podeljeno na 5 potpuno različitih sportova, 5 izazova, samo za najodvažnije, tehnički i mentalno 100% spremne.

Detalji:

Trkači, prvi startuju u 8h:
* 10km; 1.000m visinske razlike, južna staza Rtnja (start kod hotela, više informacija uskoro). U pitanju je zajednički start sa skajranerima koji prečkaju planinu. Na ovoj trci je moguće dupliranje (trkač radi štafetu na vrhu ali i nastavlja dalje u okviru Sky Race-a).
Piloti / paraglajding:
* 20km vazdušnom linijom, vrh Rtnja (Šiljak) - Bovansko jezero, 1.300m visinske razlike, u slučaju ranijeg sletanja pilot je u obavezi da dotrči na jezero sa opremom i preda štafetu plivaču. Piloti će imati obavezne gps uređaje.
Plivači:
* 3,8 km; Bovansko jezero na 250m nadmorske visine. Distanca Iron man triatlona
Kajakaši:
* 10 km, Bovansko jezero na 250m nadmorske visine
Mauntinbajkeri:
* 33km, Bovansko jezero – južni plato Rtnja – selo Rtanj (start trke) 1.200m visinske razlike, samo 11 km asfalta.

Detalji, vezano za svaku štafetu će biti objavljeni do 15.12. 2017. Prijave se otvaraju početkom 2018. Na sajtu 4elements.rs kao i opis formulara, nagradni fondovi, uslovi, visina kotizacija po timu. 20 timova je limit za 2018. godinu, krajnji rok za prijavu će biti 15.06.2018. Rezervni dan u slučaju lošeg vremena je nedelja 8. jul.  Pratite nas i na FB https://www.facebook.com/4elementsserbia/

* Postoje dve vrste plasmana, generalni – ekipni i po sportovima – individualni.