Trka

4 ELEMENTS // 04.07.2020. // Rtanj – Bovansko jezero

Vreme je za sedmo izdanje najatraktivnijeg izazova u prirodi.

Opis:

Trka predstavlja najtežu sportsku štafetnu bitku u istoriji outdoor sportova. Svaki tim se sastoji od pet različitih sportista – individualaca. Trkač, pilot, plivač, kajakaš i mauntinbajker, svaki od njih se takmiči u svom elementu (voda, vazduh, zemlja) a svaki od njih je i vatra u svom elementu . Zašto vatra? Vrlo prosto – napor je takav da se ne može opisati rečima! Svaki deo tela sagoreva.

To najbolje možete videti u našoj foto i video galeriji.

U 2020. godini moćni Rtanj ponovo dočekuje najspremnije sportiste. Otvorenog tipa, u netaknutoj prirodi, sa nimalo lakim izazovima, tehnički teškim terenima i neprevaziđenim pogledom sa vrha Šiljak. Preko 90km različitih staza, uspona, puno znoja, napetosti, kalkulisanja, emocija, bitke sa prirodom i samim sobom. Podeljeno na 5 potpuno različitih sportova, 5 izazova, samo za najodvažnije, tehnički i mentalno 100% spremne.

Detalji:

Trkači, prvi startuju u 8h:
10km; 1.000m visinske razlike, južna staza Rtnja (start kod hotela Ramonda). Cilj je na vrhu Šiljak gde se radi primopredaja sa pilotima.
Piloti / paraglajding:
* 20km vazdušnom linijom, vrh Rtnja (Šiljak) - Bovansko jezero, 1.300m visinske razlike, u slučaju ranijeg sletanja pilot je u obavezi da dotrči na jezero sa opremom i preda štafetu plivaču. Piloti će imati obavezne gps uređaje. Ovo je concept fly & hike a ne samo fly! Piloti su obavezni da takođe spreme obaveznu zaštitnu prekrivku (rain cover za ranac).
Plivači:
* 3,8 km; Bovansko jezero na 250m nadmorske visine. Distanca Iron-man triatlona.
Kajakaši:
* 10 km, Bovansko jezero na 250m nadmorske visine
Mauntinbajkeri:
* 33km, Bovansko jezero – južni plato Rtnja – selo Rtanj (start trke) 1.200m visinske razlike, 10km asfalta.

Detalji, vezano za svaku štafetu će biti dostavljeni svakom kapitenu tima do 10.06.2020. Prijave se otvaraju 30.03.2020. na sajtu kao i opis formulara, nagradni fondovi, uslovi, visina kotizacija po timu.

Petnest timova je limit za 2020. godinu, krajnji rok za prijavu će biti 15.06.2020.  Rezervni dan u slučaju lošeg vremena je nedelja 5. jul. Pratite nas i na FB https://www.facebook.com/4elementsserbia/

* Postoje dve vrste plasmana, generalni – ekipni i po sportovima – individualni.