Ultra trail Stara planina 2020. – informacija za registrovane trkače

Trka se ove godine otkazuje zbog (svima dobro poznatog razloga) pandemije COVID 19. Ne treba puno objašnjavati, svi smo svedoci da je sve stalo i, iako se najavljuje blago popuštanje uvedenih mera, duži period ipak neće biti dozvoljena okupljanja, kao i dolazak stranih državljana.
Ovih dana smo imali razgovore sa predstavnicima nadležnih ministarstava i svetske asocijacije (ISF) što je samo potvrdilo da je ovo najrazumnija odluka.
Aktivnosti na pripremi trke su bukvalno prekinute u sred realizacije: jedan deo produkcije je završen i čeka isporuku (kad se sredi stanje izazvano pandemijom), a drugi deo je potpuno zaustavljen. Posebno se odnosi na opremu iz inostranstva, koja je već avansirana, a o marketingu, PR-u, radu na terenu i svim propratnim stvarima, koje prate jednu veliku i ozbiljnu manifestaciju da i ne pričamo.
Znamo da se većina trka već prebacila na druge termine, mi smo odlučili da idemo direktno u 2021. godinu, kako bi zadržali svoj termin, kvalitet, a i da ne bi rizikovali sa mogućim novim merama.
Novi temin u kome će se održati trka je 4 – 6. jun 2021.
Svi koji su kompletirali prijave (to podrazumeva plaćene kotizacije) će dobiti mail sa detaljnim instrukcijama najkasnije do 01. maja. Postoje dve opcije:
1. Direktan prenos kotizacije na 2021. (na portalu trka.rs će se ažurirati nov datum, sve ostaje isto)
2. Povraćaj 50 % kotizacije i brisanje sa stare liste. Povraćaj će se vršiti u junu i julu.
Na ovaj mail treba da odgovoriti do 15. maja i izjasnite se koja vam opcija odgovara. Nakon toga podrazumevaćemo da vam se registracija prebacuje direktno u 2021., odnosno opcija 1.
Startni paketi ostaju isti kao za 2020., kao i dizajnerska rešenja, pošto je dobar deo materijala već izrađen. Cene kotizacija vraćamo na prvobitne (dakle, umanjuju se). Nema naknadnih extra startnih paketa, jer su oni zatvoreni sa dobavljačima po planu u februaru ove godine.
ITRA bodovi ostaju isti, distance i staze. Sve informacije možete naći i dalje na ultrakleka.com
Naš predlog je da razmotrite opciju prenosa kotizacije za 2021. (opcija 1) pošto je to najlakši, najracionalniji i najbezbolniji izbor za obe strane. Naravno, odluka je na Vama.
Hvala Vam na razumevanju i čuvajte se dok ne prođe pandemija. U skorije vreme će se promeniti i pravila godišnjeg bodovanja zbog novonastale situacije. Pratite naš sajt i društvene mreže.
Želimo Vam dobro zdravlje i lake noge, vidimo se na Prokletijama!